További rendezvények | Szegedi Tudományegyetem, Ásványtani, Geokémiai és Kőzettani Tanszék

<2023> <szeptember>

H K Sz Cs P Sz V
----123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930-

Mai névnapok:

Móric
image

További rendezvények

 

6. KŐZETTANI ÉS GEOKÉMIAI VÁNDORGYŰLÉS  

 

 

2015. szeptember 10–12. (csütörtök–szombat)
Helyszín: Ópálos (Păuliş, Románia)
MAGYARHONI FÖLDTANI TÁRSULAT ÁSVÁNYTAN-GEOKÉMIAI SZAKOSZTÁLY

Ópálos, 2015. szeptember 10–12.

Második körlevél

 

Regisztráció:

Regisztrálni elektronikus úton lehet a Magyarhoni Földtani Társulat honlapján (http://www.foldtan.hu), az Eseménynaptár menüpont alatt.  A jelentkezés határideje 2015. május 15. A regisztráció a részvételi díj befizetésével válik véglegessé, aminek határideje 2015. május 31.

 

Részvételi díj:

A részvételi díj 35.000 Ft, ami magába foglalja a 2 éjszakára szóló szállást, a két reggelit és vacsorát, a három ebédet, a kávészünetek ellátását, a rendezési költségeket, a konferenciakötetet és a kirándulásra igénybe vett busz költségét. Az összeget közvetlenül a Magyarhoni Földtani Társulatnak kell befizetni. A regisztrációs adatlapon kérjük jelezzék, hogy milyen címre kérik a számlát kiállítani! A regisztrációs díj befizetésének határideje: 2015. május 31.

 

Összefoglaló/absztrakt:

A vándorgyűlés anyagából igényes kivitelű, színes ábrákat és fotókat is tartalmazó, ISBN számmal ellátott konferencia kötet készül. Az előadások összefoglalóját 4 oldalas formátumban mutatjuk be (ez konferencia-közleménynek számít), ami mellett lehetőség van rövid, 1 oldalas kivonat elkészítésére is. A formátum letölthető innen, vagy az MFT honlapján, az Eseménynaptár menüpont alól. Kérjük, ezt a sablont használják az abstract összeállítása során! Az ábrákat, táblázatokat egyesével, külön-külön file-ként legyenek szívesek csatolni; a sablonban található egy- illetve kéthasábos szélességű téglalapot (magasságát igény szerint méretezve) üresen helyezzék a szövegtestbe oda, ahova a képet, ábrát, táblázatot szánják! Kérjük, ügyeljenek az ábraaláírások, a szövegközi hivatkozások és a hivatkozások jegyzéke formátumára! A vándorgyűlésen az előadásokat a szervezők választják ki, ami mellett kiemelt figyelmet szánunk a rövid szóbeli, képes bemutatóval sorra kerülő posztereknek. A bemutatókat értékeljük és a legkiválóbb fiatal szakembert előadói díjban részesítjük. Ahhoz, hogy a konferencia kötet a vándorgyűlésre készen legyen, kérünk minden részvevőt, hogy összefoglalóját a megadott formátumban, legkésőbb 2015. június 8-ig küldje el a raucsik@geo.u-szeged.hu e-mail címre!

Absztrakt sablon 

 

Helyszín:

Ópálos/Păuliş, Wine Princess – Balla Géza Pincészete (http://www.wineprincess.ro). A Zarándi-hegység (Hegyes-Drócsa) nyugati lábánál fekvő létesítményben 2 és 3 ágyas szobák találhatók, helyben van az étkezési lehetőség és a konferenciaterem. A modern eszközökkel felszerelt, interneteléréssel ellátott konferenciaterem 50–60 főt tud befogadni. A helyszín megközelítése egyénileg történik; a vendégek autói az intézmény őrzött részén parkolhatnak. A határainkon túli helyszínre tekintettel minden kollégát kérünk személyi okmányai ellenőrzésére és esetleges utasbiztosítása megkötésére. A SZTE Ásványtani Geokémiai és Kőzettani Tanszéke (Szeged, Egyetem utca 2.), valamint a konferencia színhelye között korlátozott létszámú (kb. 30 fő) autóbuszos szállítást is biztosítunk 2015. szeptember 10-én, reggel 6.00 órai indulással, ingyenesen! A korlátozott kapacitás miatt az ezzel kapcsolatos igényeket kérjük előre jelezni a raucsik@geo.u-szeged.hu és raucsikvarga@geo.u-szeged.hu e-mail címen! A Szegedre jutás és az esetleges ottani szállás egyénileg intézendő.

 

Terepi program:

A terepbejárás során terveink szerint megtekintjük a Piski melletti Aranyi-hegy neogén vulkanitjait, a Marosi ofiolit öv jellegzetes képződményeit, a Kisbihari takarórendszer egyes granitoidjait és metamorfitjait. Kultúrprogramként megismerkedünk a solymosi vár maradványaival.

 

Érdeklődés:

raucsik@geo.u-szeged.hu és raucsikvarga@geo.u-szeged.hu e-mail címen.

 

Szervező Bizottság:

M. Tóth Tivadar, Pál-Molnár Elemér, Raucsik Béla, Schubert Félix, Raucsikné Varga Andrea 

 Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
E-mail:
FeliratkozomLeiratkozom

Ásványtani, Geokémiai és Kőzettani Tanszék
Természettudományi és Informatikai Kar
Szegedi Tudományegyetem

H-6722, Szeged Egyetem u. 2.
Tel.: +36 62 544 058
Fax: 36 62 426 479
E-mail: asviroda@geo.u-szeged.hu

e-mail